Monthly Archives: april 2020

Opdateret 13.april 2020

Nu er der gået fire uger siden alting lukkede ned i vores lille land, noget der kan mærkes på Kløverbakken. Ikke at der er stille, men vi mangler alle besøgene fra familie og venner, og for ikke at glemme, alle de frivillige, og alt det de er med til at skabe af liv i huset. Men vi har det godt, vi kan roligt sige, at vi efterlever statsministerens ord: "Vi holder sammen, hver for sig". Vi har spredt os over det meste af fællesrummene, når vi skal spise og have lidt aktiviteter for at bryde de ellers lange dage. Så det er næsten nødvendigt med kikkert for at se de andre?, men det fungere godt med de korte og meget bredere borde, når det nu skal være.

0

Personalet prøver efter bedste evne, at kompensere for de manglende aktiviteter med de frivillige. Der bliver sunget og set film, lige nu er det Matador, der vises på storskærmen i pejsestuen for dem der har lyst til det. Der er god plads, så alle kan se, selvom man sidder i behørig afstand til hinanden.

Vi har været så heldige, at den lokale trobadur Flemming Både, har indspillet et par musikvideoer hvor han spiller og synger sange for os. Samtidig er der tekst på skærmen, så vi kan synge med allesammen. Fordi som han siger, at når han jo ikke kan komme ud og underholde i disse coronatider, så kan han jo underholde på denne måde. Det er vi meget taknemmelige for, så der skal lyde en stor TAK til ham?

Helt fri fik Flemming Både nu ikke, for vi har i samarbejde med støtteforeningen, som klarede det økonomiske, og så Blåbærhaven, arrangeret en lille koncert Langfredag, hvor Flemming Både stod udenfor og spillede ind til os, på sin harmonika. Det var til stor glæde for alle beboerne, selvom det var lidt koldt med åbne vinduer, men varme tæpper og kaffe bagefter sammen med en lille en til kaffen varmede, så alle hyggede sig.

Vi ved at tiden her i påsken let kan blive meget lang. Derfor er vi også yderst taknemmelige for at flere af lærene fra Klejtrup Musikefterskole kom på besøg påskedag, og sang og spillede for os fra højskolesangbogen. Lærene stod ligeledes ude på terrassen og sang ind til os igennem de åbne vinduer. Det var også en rigtig god oplevelse, og heldigvis var vejret blevet os mildere?.    Tusinde tak fordi I kom og sang og spillede for os?  Vi glæder os til at se og høre jer og jeres elever igen ?

Påsken skal og bliver også fejret på Kløverbakken.

Der er pyntet i alle fællesrummene. Hanne har været meget kreativ sammen med en del af beboerne. Der er blevet lavet de flotteste påskeæg, påskelam og påskeharer. Der har virkelig været gang i sakse, lim, malling og endda skruemaskinen. ?

Aktivitets interessen er blev så stor, at de nu laver blomster og sommerfugle til at hænge udenfor??

Besøgsforbuddet gælder jo alle, også præsten, så Solvej trådte til med en andagt, og sørgede dermed for det kristne budskab. Hun havde også taget sin fløjte med til at akompagnere salmesangen.

Påskefrokost er det også blevet til med dejlig mad. Otto's hyggelige klavermusik, måtte vi dog undvære, og erstatte med højtalere. I stedet blev der tid til et par sjove påskelege.

I forbindelse med påskefrokosten, hvor alle selvfølgelig var trukket i det fine tøj, fik vi lavet hemmeligheder, som vi har hjulpet hinanden med at få sendt med posten, en til hver familie. Vi har desværre ikke mulighed for at sende til alle, så håber at de kan dele med hinanden.

Hver uge sender vi også en fælles elektronisk hilsen til alle de pårørende, om ugen der er gået, sammen med en lille video, så man kan læse og se lidt om hvordan det går med sine kære, når man ikke kan komme på besøg.

Som tiden går, finder vi på flere muligheder for at give indhold og adspredelse i en isoleret dagligdag. Vi kan bl.a. når der er tid køre en tur i Stjernebussen med tre beboere af gangen, så de kan komme ud at se hvor naturen grønnes ude omkring os. Ved at der kun er tre passagerer i bussen, kan vi holde en sikker afstand til hinanden på en kort tur.

Søndag aften blev der holdt musik-banko, hvor det gjaldt om at kende de forskellige sange og også at få pladen fuld. Det var Inger og Børge, som løb af med sejren og et stort påskeæg?


Smittefaren for Corona fylder rigtig meget hos os på Kløverbakken og i hele samfundet. Sundhedsmyndighederne har sammen med regeringen og Folketinget givet en masse meget stramme forbud og påbud til kommunen og os, som vi selvfølgelig efterlever, samtidig med at vi gør alt for at beboerne har så normal en dagligdag som muligt, og derved også føler tryghed mest muligt..

Vi har valgt ikke at isolere beboerne på deres stuer. Dette har vi henvendt os til Styrelsen for Patientsikkerhed om, og har fået medhold i.

Hele tiden holder vi os opdateret, da der konstant kommer nye forhold, restriktioner og fortolkninger, som vi skal forholde os til.

Håndsprit, desinfektionsmidler og handsker har vi selv, og har ingen bekymringer om mængden. Øvrige værnemidler så som masker, øjenværn og overtrækskitler får vi, hvis behovet skulle opstå, fra Viborg kommune, som vi har et rigtig godt samarbejde med.

Glædeligt var det da Karin og Jonna fra støtteforeningen kom med blomster i lange baner. Der var blomster til krukker og kasser udenfor og de fineste dekorationer fyldt med forårsbebudere til at pryde inde i fællesrummene.

Støtteforeningen har valgt at bruge noget af overskuddet fra deres støttelotto til blomster i glade farver og til lystigt musik leveret af Flemming Både. Vi er så taknemmelige for jeres store arbejde. TUSINDE TAK?

Til slut skal der lyde en ?KÆMPESTOR TAKfor alle de mange dejlige hilsner, blomster og mundgodt, som vi har modtaget, det varmer i en krævende tid, som vi alle oplever.

Vi støtter hinanden og giver hver især lidt ekstra af os selv for at få det hele til at fungere. For med de mange restriktioner kræver det anderledes tænkning og handlinger for at få en hverdag til at fungere. Det vil vi alle på Kløverbakken gøre alt hvad vi kan for ??