Rabarbershot:
- 250 g rensede rabarber skåret i mindre stykker
- 1½ dl vand
- 100 g sukker
- kornene af ½ vaniljestang
- 6 cl vodka
Rabarberfool:
- Rabarberkødet fra ovenstående opskrift, når det er siet
- 3 dl tyk græsk yoghurt 10 %
- 3 spsk akaciehonning
- 2 spsk mandelflager eller splitter
Chokoladetrøffel:
- 100 g mørk chokolade med højt kakaoindhold
- 3 æggeblommer
- 40 g sukker
- 2½ dl piskefløde
- blendet bælg af ½ vaniljestang
jordbærcarpaccio:
- 250 g jordbær
- 2 spsk sukker
- 2 spsk appelsinsaft
- 1/4 tsk lakridspulver (kan undlades)
FREMGANGSMÅDE
Begynd med rabarberne.
Kom dem i en gryde med vand, sukker og vaniljekorn.
Bring i kog under låg og lad det småkoge i 3 - 5 min., til rabarberne er møre , men ikke smattet ud.
Si dem forsigtigt og behold både frugt og saft.
Saften afkøles og serveres i glas med vodka i.
Resten af rabarberne afkøles også og røres så i yoghurt sammen med akaciehonningen , så der er striber.
Anrettes i små skåle eller glas med mandeldrys.
Æggeblommerne piskes med sukker.
Fløden bringes i kog med blendet vaniljestang(uden korn ).
Hældes i æggemassen under omrøring, og det hele kommes i gryden og varmes til 85 grader. Tages af varmen og stilles i isbad i 1 min.
Hak chokoladen, mens der røres, så chokoladen smelter.
Afkøles helt (mindst 4 timer) så det stivner og kan kugles op.
Jordbærrene skæres i meget tynde skiver og lægges som bund i cirkler på tallerkner.
Drysses med sukker, appelsinsaft og lidt lakridspulver.
Chokoladen kugles op på tallerkner, og skål og glas serveres til .