Ikke kategoriseret

Fredag den. 11. september blev dagen hvor personalet og beboerne på Kløverbakken skulle mindes  og sige tak til Susanne for alt det hun har betydet for os alle i de næsten 11 år hun har været på Kløverbakken, hvoraf hun de sidste 7 år har været som forstander.

Det blev som ventet en meget svær dag at være i for alle. Susanne er utrolig vellidt for den hun er, og for alt det hun har betydet og har gjort for Kløverbakken.

Dagen startede med at vi fik taget et kæmpestort familiebillede af hele familien Kløverbakken. Det er altid svært at få alle med, men denne gang var en meget stor del af personalet samlet, samlet for at være med til at gøre denne dag til noget helt specielt for vores allesammen Susanne.

Køkkenet havde igen tryllet, og kunne servere ikke mindre end fire og meget lækre retter. 

To frivillige, som gennem hele corona-tiden har hjulpet I forbindelse med besøgene på plejehjemmet, og derfor må have deres adgang til Kløverbakken, havde tilbudt at stå for borddækningen. En del af personalet, som havde fri, mødte også op for at give en hånd med at få dækket bordene festligt.

Som før nævnt var der mødt rigtig mange personaler op, og stort set alle beboerne var med i pejsestuen. Sammen var man med til at gøre det til en festdag, selv om savnet selvfølgelig også var med. Susanne har betydet rigtig meget for os alle hver især, og vil blive meget savnet.

Mange af beboerne havde i løbet af sommeren haft meget travlt i deres kreative træværksted og med rigtig stor hjælp af Hanne, havde de lavet gaver til Susanne. De havde bl.a. lavet flotte blomsterkasser i form af et tog, og et "Kryds og Bolle" spil til at stå ude. Virkelig flotte gaver, som Susanne blev meget glad for. Toget var godt fyldt op med blomster og små hjerter med små citater, som beboerne selv havde været med til at formulere eller vælge.

Der var selvfølgelig også gaver fra personalet og der var taler både fra personalet, Susanne selv, og fra støtteforeningen. Fælles for dem var at de var meget bevægende. 

Personalet havde samlet en scrapbog til Susanne, med minder fra hendes tid på Kløverbakken, hvilket jo vil sige hele Kløverbakkens levetid.

Susanne havde forfattet en lille sjov sang om mange små og store øjeblikke i tidens løb. 

Susanne sluttede hendes tale til beboerne og personalet med at overbringe et æbletræ. Et ikke hvilket som helst æbletræ, men et stjerne-æbletræ, som symbol på at Kløverbakken stiler mod stjernerne, og samtidig et træ med smukke blomster som Blomsterengen, og dejlige frugter som Frugthaven.

Til slut var der sat en video sammen med hilsner til Susanne fra mange af hendes gamle ansatte, som jo ikke kunne være med på dagen pga besøgsforbuddet.

Det virkede som en fin måde at få deres budskab givet videre til Susanne.

Kære Susanne:

Hvor du sætter din fod,
drysser frø af de drømme du driver imod.
Ved de veje du finder, vil man snart plukke minder.
Om du flyver omkring eller står og slår rod,
bli ́r der spor af din fod.

Jens Sejer Andersen

Tusind tusind tak for alle de værdier du har drysset for Kløverbakken.
Du har givet ufattelig meget af dig selv.
Gid dine spor vil blive værnet og få lov til at lyse for Kløverbakken i mange år fremover.

Stor stor tak og samtidig alt mulig held og lykke til dig videre i livet. Du fortjener det!!

Denne sommer har budt på en del, som vi ikke havde ventet. Længe har vi sammen med resten af verdenen, måtte forholde os til Corona situationen, som vi på Kløverbakken synes vi har klaret meget godt.  Midt i juli fik vi så en ny ting, som vi skal forholde os til. Susanne har taget sit job som forstander op til overvejelse, og har besluttet, som det kan læses i nedenstående brev, at hun vil prøve noget andet. Det er vi alle selvfølgelig meget meget kede af, hvor har hun betydet meget for Klejtrup Friplejehjem og Kløverbakken især, men vi har stor respekt for hendes valg, og forstår hende godt. Det bliver en stor og vigtig opgave for hendes efterfølger, at fortsætte med at drive Kløverbakken i den gode ånd, som er skabt med stor hjælp af Susanne. Vi er alle kun interesseret i at det lykkes, og vil gerne bidrage til at den rigtige person bliver fundet.

Der er heldigvis længe til oktober, så foreløbig vil vi nøjes med at ønske Susanne held og lykke med hendes valg.

Det har nu været sommer et godt stykke tid, solen har dog ikke tilsmilet os ret meget på det sidste, men når den er her, så nyder vi den mest muligt, solen og den friske luft er så godt for os.

Ligeledes er det godt for os, at myndighederne nu har åbnet så meget op for besøg, at det nu er muligt at se sine kære igen, også når vejret ikke gør det muligt, at man kan mødes udenfor, som stadig er det mest sikre, og derfor bør tilstræbes. Besøgene er stadigvæk med stort focus på hygiejne og minimal fysisk kontakt.

Små glæder har vi mange af, og nyder dem. En af dem er vores fire små kyllinger. De har boet i et bur i forhallen. Buret har vokset sig større i takt med at kyllingerne har vokset. De er efterhånden blevet håndtamme, det ses tydeligt, når de kommer lidt ud af deres bur. Kyllingerne er nu blevet så store, så de er alle flyttet ud i hønsegården.

Valdemarsdag er også kartoflens dag, så vi skulle selvfølgelig have nye kartofler. Dem vi fik fat i, havde dog vokset sig så store, at vi kunne komme i tvivl om det nu også var nye kartofler😀 Sommervejret lokker også med cykelture, og der skal høstes i drivhuset, alt imens vi nyder havens mange blomster, åkanderne trives godt i år. Hvis vi ikke lige kan komme ud, så kan vi altid lige få en snak på gangen😃 Måske en gammel drøm i en åben gul boble😁

En eftermiddag i juni kom Christian's barnebarn forbi på terrassen med sin saxofon, for at spille for os alle. Vejret var godt, og det var han bestemt også😃 Tusind tak for en fin lille koncert 😃

Sct Hans aften
Traditionen tro blev der holdt Sct Hans aften med bål og hjemmelavet heks, som skulle sendes til Bloksbjerg. Dette år var vi så heldige, at der også blev holdt båltale på Kløverbakken. Tusinde tak til Mette Nielsen for en flot båltale. Efter båltalen blev der serveret røde pølser og jordbær med fløde til dessert. Mens bålet blev tændt, var der mulighed for en lille en til kaffen.

En tradition er også hver sommer, at vi afholder motionsuge med forskellige spil og aktiviteter🤗

Sommervejret har ikke været det bedste her i sommer, så det er også blevet til mange indendørs aktiviteter, der har været travlhed i træværkstedet, der er blevet spillet kort, bagt småkager, snakket om gamle dage i huskekassen, og der er blevet hygget i onsdagsbaren med sommerdrinks og sange😎