Til gudstjeneste i Klejtrup Kirke

Når man siger gudstjeneste, så er noget af det man uvilkårligt også kommer til at tænke på, kirke og orgelmusik. Men det er slet ingen selvfølge, når man bliver gammel og har svært ved at færdes udenfor de normale trygge rammer, som man plejer at færdes i for beboerne på Blåbærhaven og Kløverbakken.
Man kan godt nok komme til gudstjeneste hver tredje uge, når præsten kommer på de enkelte plejehjem, og hvor organisten er med, og spiller på klaveret i fællesstuen, men det er ikke det samme.
Så var det, at idéen om en gudstjeneste i kirken specielt for beboerne opstod. En gudstjeneste hvor de mentale udfordringer for de demente beboere blev mindsket ved at der var kendte hjælpere omkring dem. Så det var uundværligt, at der var mødt så mange frivillige hjælpere og pårørende op til at kunne være omkring beboerne sammen med personalet. At kirken så tilmed ligger højt og flot over byen, giver bestemt ikke færre fysiske udfordringer. Det er sejt at få sin rollator skubbet op ad Kirkebakken, og mindst ligeså meget at skubbe en kørestol samme vej...der var sved på panden hos personalet.
Efter gudstjenesten fulgtes man ad til Sognehuset, hvor menighedsrådet serverede kaffe.

Stor tak til alle der bidrog til, at det kunne være muligt, at komme så mange, over 20 beboere var med, til gudstjeneste i kirken.