Vi laver Rabarbershot ;-) Incl. opskrift

Se opskriften længere nede.

DET SKAL DU BRUGE

Rabarbershot:

  • 250 g rensede rabarber skåret i mindre stykker
  • 1½ dl vand
  • 100 g sukker
  • kornene af ½ vaniljestang
  • 6 cl vodka

Rabarberfool:

  • Rabarberkødet fra ovenstående opskrift, når det er siet
  • 3 dl tyk græsk yoghurt 10 %
  • 3 spsk akaciehonning
  • 2 spsk mandelflager eller splitter

Chokoladetrøffel:

  • 100 g mørk chokolade med højt kakaoindhold
  • 3 æggeblommer
  • 40 g sukker
  • 2½ dl piskefløde
  • blendet bælg af ½ vaniljestang

jordbærcarpaccio:

  • 250 g jordbær
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk appelsinsaft
  • 1/4 tsk lakridspulver (kan undlades)
FREMGANGSMÅDE
Begynd med rabarberne.
Kom dem i en gryde med vand, sukker og vaniljekorn.
Bring i kog under låg og lad det småkoge i 3 - 5 min., til rabarberne er møre , men ikke smattet ud.
Si dem forsigtigt og behold både frugt og saft.
Saften afkøles og serveres i glas med vodka i.
Resten af rabarberne afkøles også og røres så i yoghurt sammen med akaciehonningen , så der er striber.
Anrettes i små skåle eller glas med mandeldrys.
Æggeblommerne piskes med sukker.
Fløden bringes i kog med blendet vaniljestang(uden korn ).
Hældes i æggemassen under omrøring, og det hele kommes i gryden og varmes til 85 grader. Tages af varmen og stilles i isbad i 1 min.
Hak chokoladen, mens der røres, så chokoladen smelter.
Afkøles helt (mindst 4 timer) så det stivner og kan kugles op.
Jordbærrene skæres i meget tynde skiver og lægges som bund i cirkler på tallerkner.
Drysses med sukker, appelsinsaft og lidt lakridspulver.
Chokoladen kugles op på tallerkner, og skål og glas serveres til .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.