Tid til farvel, er også tid til at mindes og tid til at sige tak….

Fredag den. 11. september blev dagen hvor personalet og beboerne på Kløverbakken skulle mindes  og sige tak til Susanne for alt det hun har betydet for os alle i de næsten 11 år hun har været på Kløverbakken, hvoraf hun de sidste 7 år har været som forstander.

Det blev som ventet en meget svær dag at være i for alle. Susanne er utrolig vellidt for den hun er, og for alt det hun har betydet og har gjort for Kløverbakken.

Dagen startede med at vi fik taget et kæmpestort familiebillede af hele familien Kløverbakken. Det er altid svært at få alle med, men denne gang var en meget stor del af personalet samlet, samlet for at være med til at gøre denne dag til noget helt specielt for vores allesammen Susanne.

Køkkenet havde igen tryllet, og kunne servere ikke mindre end fire og meget lækre retter. 

To frivillige, som gennem hele corona-tiden har hjulpet I forbindelse med besøgene på plejehjemmet, og derfor må have deres adgang til Kløverbakken, havde tilbudt at stå for borddækningen. En del af personalet, som havde fri, mødte også op for at give en hånd med at få dækket bordene festligt.

Som før nævnt var der mødt rigtig mange personaler op, og stort set alle beboerne var med i pejsestuen. Sammen var man med til at gøre det til en festdag, selv om savnet selvfølgelig også var med. Susanne har betydet rigtig meget for os alle hver især, og vil blive meget savnet.

Mange af beboerne havde i løbet af sommeren haft meget travlt i deres kreative træværksted og med rigtig stor hjælp af Hanne, havde de lavet gaver til Susanne. De havde bl.a. lavet flotte blomsterkasser i form af et tog, og et "Kryds og Bolle" spil til at stå ude. Virkelig flotte gaver, som Susanne blev meget glad for. Toget var godt fyldt op med blomster og små hjerter med små citater, som beboerne selv havde været med til at formulere eller vælge.

Der var selvfølgelig også gaver fra personalet og der var taler både fra personalet, Susanne selv, og fra støtteforeningen. Fælles for dem var at de var meget bevægende. 

Personalet havde samlet en scrapbog til Susanne, med minder fra hendes tid på Kløverbakken, hvilket jo vil sige hele Kløverbakkens levetid.

Susanne havde forfattet en lille sjov sang om mange små og store øjeblikke i tidens løb. 

Susanne sluttede hendes tale til beboerne og personalet med at overbringe et æbletræ. Et ikke hvilket som helst æbletræ, men et stjerne-æbletræ, som symbol på at Kløverbakken stiler mod stjernerne, og samtidig et træ med smukke blomster som Blomsterengen, og dejlige frugter som Frugthaven.

Til slut var der sat en video sammen med hilsner til Susanne fra mange af hendes gamle ansatte, som jo ikke kunne være med på dagen pga besøgsforbuddet.

Det virkede som en fin måde at få deres budskab givet videre til Susanne.

Kære Susanne:

Hvor du sætter din fod,
drysser frø af de drømme du driver imod.
Ved de veje du finder, vil man snart plukke minder.
Om du flyver omkring eller står og slår rod,
bli ́r der spor af din fod.

Jens Sejer Andersen

Tusind tusind tak for alle de værdier du har drysset for Kløverbakken.
Du har givet ufattelig meget af dig selv.
Gid dine spor vil blive værnet og få lov til at lyse for Kløverbakken i mange år fremover.

Stor stor tak og samtidig alt mulig held og lykke til dig videre i livet. Du fortjener det!!