? Sommerudflugt med veterantog ?

Dette års store sommerudflugt krævede i år to fyldte busser. En stor handicapvenlig turistbus og vores egen "Stjernebussen".

14 beboere sammen med deres pårørende, frivillige fra Støtteforeningen og personaler, ialt 50 glade og forventningsfulde personer myldrede ind i busserne. Temaet var tredivernes Matador, så mange bar de flotteste hatte, fine kjoler, og plastposerne var skiftet ud med flettede kurve og gamle brune kufferter. Jo nu skulle vi på sommerudflugt?

Endelig afsted, og efter nogle sange, var vi fremme ved Mariager Station, hvor der kun lige for os, ventede et flot rødt veteranlokomotiv og fire gamle trætogvogne, tre til at sidde i, og en til alle rolatorerne og de ekstra kørestole. Køreplanen var som dengang, vi kører når alle er kommet ind i toget. Selve indstigningen var et projekt i dig selv, der er ca 85 cm fra perronen og op i toget, og de tre trin er ikke just for gangbesværede, og slet ikke kørestole. Men med, det ville vi alle, så vi byggede en rampe til formålet, som fik lov til at blive, og måske kan komme andre til gavn.

Alle var vel kommet ind i toget, alle døre var lukkede, så kunne togføreren fløjte afgang, og vi rullede ud fra Mariager Station, på vej ud på en hyggelig togtur i et meget astadigt tempo gennem den flotte natur. Undervejs blev kurve med forfriskninger fundet frem.

"...næste gang er det Handest Station", så fik alle travlt med at få pakket deres forskellige pakkenelliker sammen, nu skulle vi lige straks af....

Da vi så rullede ind på stationen, var modtagelsen stor og hjertelig. I bedste "badehotel stil" stod Mona "kok" og Maria og vinkede til os, mens Malene Dietrich's sang strømmede os i møde. Stemningen var fantastisk og vejret var så meget med os.

Straks kom der gang i forbedelserne til frokost i det fri, borde og bænke fundet frem, som blev dækkede med ternede duge og blomster i vaser, den lækre mad blev anrettet, alt i mens nogen ikke kunne få nok af at køre veterantog?

Hvor var vi heldige for det fine vejr. Alle var enige om, at det var den mest hyggelige frokost i det fri, som man kunne huske. Nogen trak i skygge til sidst, inden det blev tid til, at vi skulle tilbage med veterantoget til Mariager.

Tilbage i Mariager var alle lovet softice og medbragt kaffe fra Kløverbakken, men så var det pludselig slut med det fine vejr. Langt de fleste var heldigvis nået frem til havnekiosken, inden der blev lukket voldsomt meget op for sluserne, så meget at det føltes at havnen helt var oversvømmet, men efter tyve minutter kunne vi komme ud igen, nyde kaffen efter isen, for derefter at vende næsen hjemad mod Kløverbakken, hvor der ventede suppe på terrassen.

Til sidst er nu kun at sige tak for en fantastisk dag fyldt med så mange dejlige oplevelser og indtryk, som vil tage tid at bearbejde.

En stor tak til dem der fik idéen, dem der troede på det, dem der greb idéen og lod den vokse sig endnu større, dem der gjorde det muligt, til veteranbanen for stor velvillighed, og til sidst, men bestemt ikke mindst, til jer alle for jeres gode humør og medlevenhed ???