Monthly Archives: maj 2015

I dag var dagens program: "Motion for alle sanser"

En rigtig god dag for alle, både beboere, personale og frivllige.

En stor tak skal lyde til de frivillige der kom og var med til "Motion for alle sanser" - som gjorde at dagen forløb lige som den skulle.

Diciplinerne var

  • Kaste med risposer efter mælkekartoner.
  • Synge en sang hvor der mangler nogle ord
  • Gæt en duft
  • Føle leg
  • Skyde til dåser
  • Ramme en bold i kasser
  • Træk et bogstav og find på ord der starter med det bogstav
  • Risposer der skulle ramme pointfelter
  • Tegne en tegning

Tak for en hyggelig dag.

Se opskriften længere nede.

DET SKAL DU BRUGE

Rabarbershot:

  • 250 g rensede rabarber skåret i mindre stykker
  • 1½ dl vand
  • 100 g sukker
  • kornene af ½ vaniljestang
  • 6 cl vodka

Rabarberfool:

  • Rabarberkødet fra ovenstående opskrift, når det er siet
  • 3 dl tyk græsk yoghurt 10 %
  • 3 spsk akaciehonning
  • 2 spsk mandelflager eller splitter

Chokoladetrøffel:

  • 100 g mørk chokolade med højt kakaoindhold
  • 3 æggeblommer
  • 40 g sukker
  • 2½ dl piskefløde
  • blendet bælg af ½ vaniljestang

jordbærcarpaccio:

  • 250 g jordbær
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk appelsinsaft
  • 1/4 tsk lakridspulver (kan undlades)
FREMGANGSMÅDE
Begynd med rabarberne.
Kom dem i en gryde med vand, sukker og vaniljekorn.
Bring i kog under låg og lad det småkoge i 3 - 5 min., til rabarberne er møre , men ikke smattet ud.
Si dem forsigtigt og behold både frugt og saft.
Saften afkøles og serveres i glas med vodka i.
Resten af rabarberne afkøles også og røres så i yoghurt sammen med akaciehonningen , så der er striber.
Anrettes i små skåle eller glas med mandeldrys.
Æggeblommerne piskes med sukker.
Fløden bringes i kog med blendet vaniljestang(uden korn ).
Hældes i æggemassen under omrøring, og det hele kommes i gryden og varmes til 85 grader. Tages af varmen og stilles i isbad i 1 min.
Hak chokoladen, mens der røres, så chokoladen smelter.
Afkøles helt (mindst 4 timer) så det stivner og kan kugles op.
Jordbærrene skæres i meget tynde skiver og lægges som bund i cirkler på tallerkner.
Drysses med sukker, appelsinsaft og lidt lakridspulver.
Chokoladen kugles op på tallerkner, og skål og glas serveres til .